Specifieke projecten en programma's

 • Print

  De regering van het Brussels Hoofdstedelijk Gewest vertrouwt impulse.brussels regelmatig een aantal opdrachten toe die bovenop de gewone taken van impulse.brussels komen, de zogenaamde gedelegeerde opdrachten. Zo wordt ons gevraagd om de ondernemingzin te stimuleren bij jongeren uit de Zip-zone, moeten we ondernemers aanmoedigen een bedrijf op te starten in specifieke niches, zetten we bepaalde pilootprojecten op enz).  De Europese Commissie heeft tevens impulse.brussels aangewezen als Brussels contactpunt voor verscheidene Europese programma's die zich richten tot bedrijven (financiering, ontwikkeling en onderzoek, lokale ontwikkeling,....

  Die programma's zijn ondermeer :

  • Erasmus voor Jonge Ondernemers : Erasmus voor jonge ondernemers is een grensoverschrijdend uitwisselingsprogramma dat nieuwe en aspirant ondernemers de kans biedt om te leren van ervaren ondernemers die in andere EU-landen kleine bedrijven runnen. Sinds 2009 is impulse.brussels het lokale aanspreekpunt voor Brussel.
   Kom alles te weten over de voordelen, deelnemingsvoorwaarden, doelstellingen...

  • Enterprise Europe Brussels : Enterprise Europe Brussels is de Brussels vertegenwoordiger van het Enterprise Europe Network, het grootste Europese dienstennetwerk voor ondernemingen.. Enterprise Brussels is een samenwerkingsverband tussen het Brussels Agentschap voor de Onderneming en BECI. Deze organisaties slaan de handen in elkaar om elk vanuit hun expertise in ondernemen en innoveren kmo's wegwijs te maken in Europa. Dankzij dit netwerk kan u snel betrouwbare informatie bekomen over de Europese wetgeving en de regelgeving in andere lidstaten. Daarnaast kan u via dit netwerk uw bedrijf gericht in contact komenmet bedrijven uit andere landen die op zoek zijn naar samenwerking op economisch of technologisch vlak.

  • NCP  Brussels : impulse.brussels is het Nationaal Contactpunt (NCP Brussels) voor het Horizon2020, het belangrijkste programma voor Onderzoek en Ontwikkeling van de EU dat loopt van 2014 tot en met 2020. Als deskundige voor het KP7 in het Brussels Hoofdstedelijk Gewest, helpt impulse.brussels de Brusselse KMO's en onderzoekscentra om toegang te krijgen tot de Europese financieringen voor hun onderzoeks-en ontwikkelingsprojecten.