Erasmus voor Jonge Ondernemers: Myriam Messahel in Firenze

  • Print

    Myriam speelde met het idee een merk van leren handtassen op te richten toen ze tijdens een presentatie voor ondernemers Erasmus voor jonge ondernemers ontdekte. Ze zocht vervolgens een kleinschalig bedrijf dat leren producten op maat maakte, en vond een nieuw merk, VIAJIYU, dat personaliseerbare leren ballerina’s maakte. Omdat ze zelf graag een zaak wou oprichten die handtassen op maat maakt, nam Myriam contact op met de oprichtster van VIAJIYU, Nicole. VIAJIYU wil zakenvrouwen ondersteunen door baanbrekende vrouwen van over de hele wereld met elkaar in contact te brengen.

    VIAJIYU opende haar eerste flagshipstore in Florence, Toscane, het mekka van de leerbewerkers. Nicole opende de winkel in Florence bijna drie jaar geleden om een plek te hebben waar ze in contact kon komen met klanten, en om dicht bij de fabrieken te zijn waar de schoenen geproduceerd worden.

    Tijdens de uitwisseling ontdekte Myriam alle aspecten van een kleine onderneming. Myriam kreeg een duidelijker zicht op het dagelijkse leven van een ondernemer dankzij de ervaringen die ze opdeed, die gingen van specifieke projecten - sociale netwerken beheren en bestellingen verzenden - die door drie personen en studenten werden verzorgd, tot het ontmoeten van klanten in de winkel. Het was een gelegenheid om te ontdekken hoe lang het duurt een schoen te maken, hoe hem te inspecteren, hoe de fotoshoot voor de website te organiseren en hoe de verpakking te verzorgen. Myriam en Nicole werkten allebei aan manieren om het merk zichtbaar te maken door schoenen te personaliseren voor succesvolle, baanbrekende onderneemsters.

    VIAJIYU is het derde bedrijf van Nicole. Toch beweert ze per ongeluk ondernemer te zijn geworden. “We moeten moed tonen,” is een van haar favoriete filosofieën. Nicole is een feministe die gelooft dat het belangrijk is dat vrouwen elkaar ondersteunen in de zakenwereld.