Een aanvraag indienen voor een stedenbouwkundige vergunning? Drie video's helpen u hiermee op weg !

 • Print

  Bent u een (toekomstige) handelaar? Moet u een aanvraag voor een stedenbouwkundige vergunning indienen? U vindt dit papierwerk niet erg duidelijk? Met behulp van deze 3 video's kan u zelf al grotendeels een eenvoudige aanvraag voorbereiden (werken die geen tussenkomst van een architect vereisen).

  De stedenbouwkundige diensten van Brusselse gemeenten ontvangen heel regelmatig onvolledige of vaag opgestelde aanvragen voor een stedenbouwkundige vergunning, wat de procedure aanzienlijk vertraagt.

  Over het algemeen sturen de gemeenten deze personen eerst door naar impulse.brussels, dat kostenloos begeleiding aanbiedt op het vlak van stedenbouwkundige en milieuvergunningen (analyse van de aanvraag voor een vergunning, reglementering inzake kantoren/parkings/ publiciteit, te volgen procedures, aanbevelingen...).

  Om de handelaars op dit vlak nog beter te begeleiden, heeft impulse.brussels drie video's gerealiseerd die de regels voor de samenstelling van het aanvraagdossier duidelijk in beeld brengen. U kan hiermee volledig zelfstandig aan de slag of - indien u nood hebt aan concrete begeleiding - kan u alvast de video's bekijken zodat u goed voorbereid bent voor de afspraak met de stedenbouwkundige adviseurs van impulse.brussels.

  Op deze pagina wordt de procedure volledig in tekst en beeld uitgelegd. Aarzel niet om de link van deze pagina door te geven aan collega-handelaars !

  Meer info ?

  permit@impulse.brussels
  02/422 51 29